Автобусните превозвачи подготвят стачка, която може да започне на 18

...
Автобусните превозвачи подготвят стачка, която може да започне на 18
Коментари Харесай

Автобусните превозвачи готвят стачка

Автобусните превозвачи приготвят стачка, която може да стартира на 18 февруари и да продължи до 20 февруари, а и по-дълго. Тогава няма да возят пасажери. Това се закани ръководителят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова на пресконферция в Българска телеграфна агенция.

Исканията на автобусните превозвачи са за изясненост по тол системата и при възлагането на публичните поръчки . Те желаят и да бъде криминализиран нерегламентираният транспорт, от който страната годишно губи по 300 млн. лв..

 Системата
Системата " бонус-малус " ще увеличи цената на автобусните билети

Въвеждането на ТОЛ системата също...

Законът за автомобилните транспорти има потребност от смяна. Ако забележим, че страната има воля да се пребори (с незаконния транспорт - б-р), този митинг няма да се случи. Ако в тези 30 дни не постъпят желаните промени в Закона, ще протестираме, обявиха превозвачите. Според тях поставените периоди са рационални.

10 година няма кой да направи методика за автогарите в транспортното министерство . Превозвачите са сигурни, че рано или късно няма да има кой да обслужва тези линии, защото те ще банкрутират. Ако в този момент не се преборят за настояванията си, ще бъдат принудени да спрат по натурален път. В момента са в положение да не могат да си покрият заемите.
Нас не ни назначават политици, нас ни избира пасажерът, съобщи представител на автомобилните превозвачи.

 Автобусните превозвачи се сплотиха в конфедерация
Автобусните превозвачи се сплотиха в конфедерация

Така дават отговор на опита със закон за се вкара автомобилна камара

Запитани ще има ли нарастване на цената на билетите, превозвачите дадоха отговор, че не става въпрос за нарастване на цените, а за избавление на сектора . Имаме по-сериозни проблеми от цената на билета.

Според Милтенова, в случай че продължат практики като дъмпинга в Търговище, където пасажерите за линията до гробищата заплащат по 1 стотинка, от асоциацията ще преустановят транспортите, тъй като нито в Перник, нито и в Бургас хората са по-богати от тези в Търговище.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР