Автобусните превозвачи, под чийто натиск премиерът Бойко Борисов оттегли проектозакона

...
Автобусните превозвачи, под чийто натиск премиерът Бойко Борисов оттегли проектозакона
Коментари Харесай

Автобусните превозвачи предлагат обединение на бранша

Автобусните превозвачи, под чийто напън министър председателят Бойко Борисов отдръпна проектозакона за основаване на Българска автомобилна камара, са отправили покана до всички национално показани сдружения в пътническия транспортен бранш за обединяване. Това разгласи на конференция в Българска телеграфна агенция през днешния ден Ивайло Константинов, ръководител на Националното съдружие на автобусните превозвачи в България.

 © Архив / Българска телеграфна агенция
Той посочи, че става въпрос за конфедерация, в която да членуват единствено сдружения, които ще съставляват своите членове. Всички компании, които не са техни членове, ще имат право да учредят лично съдружие, даже лична конфедерация. Целта на възможната конфедерация е да се дефинира като национално показана организация, която да съставлява сектора. Константинов акцентира, че това ще е изцяло доброволна организация на браншовите сдружения в автобусния превоз.

Ивайло Константинов сподели още, че той и сподвижниците му/ Браншовия съюз за стопанска самодейност в превоза, Националният съюз на превозвачите, Корпорацията на автомобилните превозвачи в България и браншови организации в пътническия транспорт/ изрично не утвърждават импортираният от техните сътрудници от огромните превозвачески компании и подкрепени от КРИБ проектозакон за основаване на Българска автомобилна камара.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР