Автобусните превозвачи отказват да возят пътници по междуградските линии Велико

...
Автобусните превозвачи отказват да возят пътници по междуградските линии Велико
Коментари Харесай

Търновци остават без автобуси до Пловдив и Свищов

Автобусните превозвачи отхвърлят да возят пасажери по междуградските линии Велико Търново - Павликени и Велико Търново - Полски Тръмбеш. Така близките села остават без публичен превоз до регионалния център след Нова година, сигнализира БНР.

На оповестената от община Велико Търново социална поръчка за постоянни автобусни линии до Павликени и Полски Тръмбеш не се е явил нито претендент. Това обрича няколко села на изолация  - хората ще би трябвало да разчитат на близки и познати да ги возят до огромния град, в случай че им се постанова да пътуват. 

Заради липса на интерес от автобусните компании след Нова година от Велико Търново до Свищов се закриват три курса в 6,30, 7,30 и 15 часа.

Велико Търново остава и без директна автобусна връзка с Пловдив. Пътниците ще би трябвало да разчитат на преминаващите рейсове, които по маршрута си са присъединили Пловдив.

От Община Велико Търново разясняват, че след приключване на периода за обжалване на закритите линии може да се пристъпи към договаряния с превозвачи без авансово съобщение.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР