Автобусните превозвачи готвят протест заради неизпълнени обещания от държавата и

...
Автобусните превозвачи готвят протест заради неизпълнени обещания от държавата и
Коментари Харесай

Автобусните превозвачи готвят протест заради неизпълнени обещания от държавата

Автобусните превозвачи готвят митинг поради неизпълнени обещания от страната и въвеждането на толтаксите, заяви пред " Нова телевизия " Магдалина Милтенова от Конфедерация на автобусните превозвачи. Плановете са на 12 декември да стартират алегорични митинги, а прекъсване на линии да има на 13 януари.

" Това (размерът на тол таксите, б.а) е следващият проблем, който ще прибавим към дейностите ни. Основният подобен е, че през месец февруари на среща при премиера бяха поети задължения за законодателни промени, битка с незаконния транспорт, дотациите за дребните обитаеми места. 10 месеца по-късно нито един от тези проблеми не е решен ", сподели още Милтенова.

Тя уточни, че автобусните превозвачи имат и проблем с автогаровото обслужване и предизвести, че в случай че те не бъдат извадени от толсистемата, ще има банкрути на автобусни компании.

" За последните години от 3000 такива, към 1500 са банкрутирали. " Протестът е наложителен. Ние по този начин или другояче ще спрем. Дали ще спрем на 13 януари, с цел да осигурим транспорт на жителите, или няколко месеца по-късно, тъй като ще сме банкрутирали. Резултатът ще е един и същи. Транспорт няма да има ", разяснява Милтенова.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР