Автобусните превозвачи днес ще спрат работа за час и половина

...
Автобусните превозвачи днес ще спрат работа за час и половина
Коментари Харесай

Автобусните превози спират за час и половина заради протест

Автобусните превозвачи през днешния ден ще спрат работа за час и половина в символ на митинг против предлаган от държавното управление законопроект. Това оповестиха представители на техните организации преди две дни. Те възнамеряват и всеобщи шествия от 25 юни в цялата страна, в случай че планът не бъде отдръпнат.

Над 2 хиляди рейса за вътрешноградски, междуселищни и републикански пътнически транспорти ще спрат работа от 14 до 15.30 часа, с цел да изразят недоволството си против основаването на Българска автомобилна камара.

Според превозвачите проектозаконът е лобистки и основава условия за корупция. Той няма да реши, а ще задълбочи проблемите, считат те. Затова си изпратили писмо до Министерството на превоза и до Народното събрание планът да бъде изтеглен. Писмото е подписано от 10 браншови организации в автобусния превоз.

Проектът е импортиран от депутати от ГЕРБ, " Обединени патриоти " и " Воля ". В него се планува да бъде образувана една браншова камара в автомобилния превоз, на която да се възложат и сегашни държавни функционалности - надзор на активността, лицензиране и др.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР