Автобусни превозвачи в цялата страна излизат на предупредителен протест срещу

...
Автобусни превозвачи в цялата страна излизат на предупредителен протест срещу
Коментари Харесай

Автобусни превозвачи в цялата страна излизат на протест


Автобусни превозвачи в цялата страна излизат на сигнален митинг против отхвърли на парламентарното болшинство да отдръпна подготвяния законопроект за основаване на Българска автомобилна камара. Очаква се над 2000 рейса за вътрешноградски, междуселищни и републикански пътнически транспорти да преустановят работа за час и половина в интервала 14.00 – 15.30 часа. В протестните дейности се включват Националното съдружие на автобусните превозвачи в България (НСАПБ), Браншовият съюз за стопанска самодейност в превоза (БССИТ), Националният съюз на превозвачите (НСП) и Корпорацията на автомобилните превозвачи в България (КАПБ), които покриват съвсем 100% от пътническите транспорти в страната. Позицията на браншовите организации е подкрепена и от три работодателски организации Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българска стопанска камара (БСК) и Българска търговско-промишлена палата (БТПП).

Петър Захариев - представител на Браншовия съюз за стопанска самодейност в превоза (БССИТ) разяснява в утринния блок на Нова тв, че новият законопроект е основан в неяснота.
Припомняме, представители на превозвачески компании се оповестиха срещу приемането на закон за Българската автомобилна камара, с който тя да изземе функционалностите на Изпълнителна организация "Автомобилна администрация ".

Всички се движим по пътища, направленията са разнообразни. Заложените в законопроекта параметри са прекомерно странни и неприемливи за нас.
Конкурентът ще издавна на останалите превозвачи лиценз, разяснява той.

По думите му това е феодална конструкция в модерна Европа. По думите му членският импорт също е прекомерно висок, и по-малките компании няма да могат да го заплащат.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР