Автобуси, наети от партията на Костадин Костадинов Възраждане, ще извозват

...
Автобуси, наети от партията на Костадин Костадинов Възраждане, ще извозват
Коментари Харесай

"Възраждане" е платила автобуси от 32 населени места за протестиращите срещу зелените сертификати

Автобуси, наети от партията на Костадин Костадинов " Възраждане ", ще извозват от 32 обитаеми места в страната искащите да вземат участие в акцията против така наречен зелени документи, планувана за на следващия ден в София. Това демонстрират изявления в профилите на ултранационалистическата организация във Facebook, в двата й канала в Инстаграм, както и в приложението за криптирана връзка Телеграм. Те съдържат описи с телефонни номера, на които може да бъде декларирано предпочитание за присъединяване в митинга. Същата информация е споделена и от профила " Отечествен фронт " в " Телеграм ", в който се популяризират тайни теории като тази, че в Съединените щати се възнамерява насилствената имунизация с дронове, а особено за чернокожото население били конструирани

летящи спринцовки, изстрелвани от разстояние

Още на 22 декември м.г. в декларация, прочетена от трибуната на Народното събрание, Костадинов заплаши новите ръководещи, че в случай че до първата работна седмица на Народното събрание след празниците противоепидемичните ограничения и достъпът с така наречен зелени Коронавирус документи до редица обекти не бъдат анулирани,, с цел да трансфорат " демокрацията от представителна в директна ". Часове по-късно същата опасност беше повторена и от дясната му ръка в партията Цончо Ганчев.

В ранния следобяд през вчерашния ден от телефона, посочен за съгласуваност на извозването към София от Варна, съобщаваха, че и четирите наети рейса са към този момент цялостни. По тази причина

искащите да влязат в Народното събрание дружно с водача на " Възраждане "

Костадинов в сряда можеха да се запишат като чакащи и да получат уведомление за вероятно освободени места. Автобусите от Варна би трябвало да потеглят още в 4 ч. сутринта, с цел да могат да дойдат в София до 12 ч. на обяд, за когато е планувана акцията.

За разлика от Варна до през вчерашния ден вечерта в Шумен не бяха попълнени местата даже в единствения рейс, който в сряда би трябвало да тръгне към София. Там записаните бяха към 40 души, а евентуално затова към момента не бяха конкретизирани транспортната компания и сборният пункт. Причината за това евентуално е, че в града няма конструкция на " Възраждане ". За това съгласно локалния уебсайт " Радиан " организацията на пътуването е поета от Недко Драганов, който не бил деятел на партията, а помагал " на другарски начала ". Според информацията, която той дава по телефона, превозът е безвъзмезден за участниците в митинга, само че те трябвало сами да си носят

храна и вода за целия ден на митинга

На телефонния номер, посочен за гр. Стамболийски, отговаряше общителен женски глас, който обясняваше, че безплатният превоз до София не е единствено за членове и симпатизанти на " Възраждане ". Всички показали интерес към митинга против зелените документи били добре пристигнали, само че те трябвало да дават на координаторите по места имената и телефонния си номер. Движението на протестиращите в София преди и след митинга щяло да става на групи, " с цел да не остане някой след това в София и да не може да се прибере. Освен това нямало да се постанова на служителите на реда да бъдат давани пояснения, тъй като хората ще са част от група ".

Автобусът от Габрово щял да прибере и

" мощна група симпатизанти от Севлиево "

към 7.30 сутринта в сряда, сподели по телефона координаторът на " Възраждане ". Вчера там също имаше листа на чакащи, защото при огромен интерес имало подготвеност и за спомагателни рейсове.

Сборният пункт на съперниците на зелените документи Във Велико Търново ще е стадион " Ивайло ", а в ранния следобяд през вчерашния ден на телефона за съгласуваност на пътуването за митинга в София осведомиха, че са останали едвам 3-4 свободни места. За присъединяване в групата там също трябваше да бъдат оставени телефон и имена.

На въпроса дали са останали свободни места на координационния телефон отговаряха, че са записани

" мно-о-о-го, ужасно доста хора "

и по тази причина няма по какъв начин да бъдат запазвани места за хора, които не потвърдят присъединяване си в митинга незабавно. Други източници на " Дневник " обаче оповестиха по-късно, че рейсът, нает от " Възраждане " там, е единствено един.

" Нека имунизирани и неимунизирани да застанат един до друг в отбрана на нормалността и не разрешаваме повече разделяне в обществото ", гласи позиция на партия " Възраждане " във връзка следствието на журналиста Мария Цънцарова, излъчено в неделя. В него стана ясно, че най-малко една трета от членовете на парламентарната група на " Възраждане " към този момент са имунизирани и даже имат зелени документи, против които партията им провежда митинг в сряда.

Видео с парламентарно изявление на Костадин Костадинов против зелените документи в края на предходната седмица се появи даже в канала " Германски изселници в България " в приложението Телеграм. Нейни членове са

няколкостотин антиваксъри от Германия

, " другарската среда " на големия % неимунизирани българи, както и споделената тайна убеденост, че COVID-19 е колосален скрит план на политическата класа против жителите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР