Автобусът за Европа чака на светофара в Брюксел, пише днес

...
Автобусът за Европа чака на светофара в Брюксел, пише днес
Коментари Харесай

Вечер: Автобусът за Европа чака на светофара в Брюксел

Автобусът за Европа чака на светофара в Брюксел, написа през днешния ден в. "Вечер " във връзка срещата на върха на Европейски Съюз, на която би трябвало де се реши дали съюзът ще дефинира дати за започване на договаряния със Северна Македония и Албания. Ако до на следващия ден не се случи знамение, Северна Македония влиза в нова задънена улица.

Гражданите чакат отговор, тъй като европейската вероятност беше основното заричане на настоящето държавно управление и натискът за предварителни избори ще бъде още по-голям, считат специалисти. Премиерът Зоран Заев също не скри разочарованието си, като съобщи, че без дата за договаряния с Европейски Съюз държавното управление ще бъде мъртво, написа "Вечер ".

Макрон отново ни сподели "не ", счита, че е рано за Северна Македония да стартира договаряния, показва в. "Слободен щемпел ". "Искам да изпратя положителен сигнал до водачите на Северна Македония и Албания, само че съществено видяно, в този момент би трябвало да им кажа: този път ни е нужно малко повече време, с цел да оправим нещата ", сподели френският президент Еманюел Макрон на конференция с немския канцлер Ангела Меркел в Тулуза, предава Българска телеграфна агенция.

Възможен ли е поврат за датата на срещата на върха в Брюксел, пита в. "Независен весник ", акцентирайки, че Макрон е подложен на огромен напън. Макрон приканва за самообладание за договарянията със Скопие и Тирана, а Меркел се надява на компромис, написа вестникът. Ако не получим дата, на сцената ще излязат реакционни сили, съобщи през вчерашния ден министър председателят Зоран Заев на среща с ръководителя на Европейския парламент Давид Сасоли, оповестява в. "Нова Македония ". На срещата Заев подчертал, че още е оптимист за приемането на дата за договаряния, като предизвести, че в противоположен случай в страната ще се пробудят "ретроградни " сили, а другите страни в района ще бъдат обезсърчени в процеса на европейска интеграция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР