Автобусът на майките от Системата ни убива“ остава на кръстовището

...
Автобусът на майките от Системата ни убива“ остава на кръстовището
Коментари Харесай

Кръстовищата пред СУ и на Орлов мост остават затворени

Автобусът на майките от „ Системата ни убива “ остава на кръстовището пред Софийски университет „ Свети Климент Охридски “. Движението в региона на Ректората остава затворено.

Малко по-рано се стигна до сдърпване сред полицията и митинг иращите поради това, че полицията искаше да реалокира един от патрулните си бусове, които бяха паркирани пред този на „ Системата ни убива “.



Два от патрулните бусове бяха преместени настрана, до момента в който третият беше блокиран. Деца, както и част от майките от „ Системата ни убива “, застанаха пред полицейския бус, така полицията искаше да реалокира хората, преди да може да реалокира буса си, се случи стълпотворението. След късия конфликт полицията се отдръпна в пешеходната зона пред СУ. Протестиращите останаха на платното пред буса на полицията, с цел да му попречат да бъде изместен.

От полицията обясниха, че дамите са свободни да продължат пешком, само че не могат да пропуснат буса в посока Орлов мост, защото той е блокиран от митинг и транспортни средства не се движат в този сектор.

Шанс за решение на обстановката имаше към 10.00 часа, когато митинг иращите предложиха разновидността да освободят кръстовището пред Ректората, в случай че бъде пропуснат бусът към Орлов мост. За диалог с тях пристигна и заместник-началникът на охранителна полиция Тони Тодоров. От него те обаче желаеха и оставката на индивида, управлявал снощната акция, поради който съгласно митинг иращите бусът не е стигнал Орлов мост. Те упрекнаха ръководещия акцията, че е нарушил сделка с тях.

Второ денонощие остава блокиран и методът към Автомагистрала „ Тракия “ при Стара Загора. Вчера от полицията в града обявиха, че поради сигурността на митинг иращите те няма да бъдат позволени до автомагистралата. При митинг иращите бяха видяни Христо Иванов от „ Да, България “ и Мая Манолова.

Остава затворено и кръстовището на Орлов мост. Автомобили не се позволяват по улица „ Евлоги и Христо Георгиеви “ и в двете направления - от стадион „ Васил Левски “ до първата пресечка в посока Българска национална телевизия.

По бул. „ Цар Освободител “ не е допустимо прекосяването от Президентството. Там има палатки на митинг иращи. Пред Министерския съвет връзката сред бул. „ Княз Ал. Дондуков “ и бул. „ Тодор Александров “ е отворена.

Променени са маршрутите на рейсовете и тролейбусите поради затворени кръстовища на Орлов мост, бул. „ Васил Левски “ и бул. „ Цар Освободител “. Това са автобусни линии 9, 72, 75, 76, 84, 184, 204, 304 и 604 и тролейбусите с номера 1, 2, 4, 5, 8 и 11. Препоръките са за придвижване в центъра да се употребява метрото.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР