Автобусът на майките от "Системата ни убива" остава блокиран от

...
Автобусът на майките от "Системата ни убива" остава блокиран от
Коментари Харесай

Кръстовището пред Софийския университет остава затворено

Автобусът на майките от "Системата ни убива " остава блокиран от полицията на кръстовището пред Софийски университет "Свети Климент Охридски ". Движението остава затворено.

Пред буса има двама служители на реда с жилетки антиконфликт, които не го позволяват да се придвижи към Орлов мост. Хората са пуснали от буса музика и изясняват на присъстващите служители на реда, че звучи зле в случай че в медиите се появят известия по какъв начин органите на реда стопират бус на майки. На кръстовището има и палатки.

Малко по-късно се стигна до сдърпване сред полицията и протестиращите поради това, че полицията искаше да реалокира един от патрулните си бусове, които бяха паркирани пред буса.

Два от патрулните бусове бяха преместени малко по-встрани, до момента в който третият беше блокиран. Деца, както и част от майките от "Системата ни убива ", застанаха пред полицейския бус, тъй като полицията искаше да реалокира хората, преди да може да реалокира буса си, се случи стълпотворението. След късия конфликт полицията се отдръпна в пешеходната зона пред СУ. Там протестиращите останаха на платното пред буса на полицията, с цел да му попречат да бъде изместен.

От полицията обясниха, че дамите са свободни да продължат пешком, само че не могат да пропуснат буса в посока „ Орлов мост”, защото той е блокиран от митинг и транспортни средства не се движат в този сектор.

Ето какво споделиха две от майките пред БНР:

"Те арестуваха нашия, ние арестувахме техния ". "Как по този начин едни дами като мене 50 кила доста им пречат, скапват им служебната техника, нещо да виждате на буса им да има и взеха решение, че би трябвало да останем тук ".

След късия конфликт полицията се отдръпна в пешеходната зона пред СУ, а протестиращите останаха на платното пред буса на полицията, с цел да му попречат да бъде изместен.

С ръкопляскания протестиращите посрещнаха и свежите попълнения, които идват за следващия ден на митинги.

Второ денонощие остава блокиран и методът към Автомагистрала "Тракия " при Стара Загора. Вчера от полицията в града обявиха, че поради сигурността на протестиращите, те няма да бъдат позволени до автомагистралата

При протестиращите бяха видяни Христо Иванов от "Да, България " и Мая Манолова.

Остава затворено и кръстовището на Орлов мост. Има палатки и пред Министерския съвет.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР