Автобусът на македонската туристическа агенция „Беса транс“, който катастрофира 23

...
Автобусът на македонската туристическа агенция „Беса транс“, който катастрофира 23
Коментари Харесай

Автобусът не минал митническа проверка в РС Македония, отричат да е превозвал туби гориво и пиротехника

Автобусът на македонската туристическа организация „ Беса транс “, който катастрофира 23 ноември на Автомагистрала „ Струма “, не е минал през митническа инспекция на Граничния пункт Деве Баир. Двамата дежурни митнически инспектори, които са били на промяна при прекосяването на рейса, са отстранени от работа. Техният директен шеф също ще бъде глобен. При тежката злополука починаха 45 души, a ceдeм други бяхa рaнeни, съобщи БГНЕС.

От направената инспекция от страна на Инспектората на Агенция Митници в Скопие е открито, че „ рейсът с рег. № Семеен кодекс 0284 БА благосъстоятелност на „ Беса транс “ не е регистриран при излизане от страната на 18 ноември 2021 година “. Митническите чиновници от Граничен контролно-пропусквателен пункт Деве Баир/ Гюешево от българска страна, бел.ред./ са ревизирали единствено листата с имената на пасажерите, се споделя още в известието на Агенция Митници от РСМ. Оттам прецизират, че същият рейс в интервала от 15-ти октомври до 11-ти ноември тази година е минал неведнъж границата с България, Косово и Албания.

Македонската туристическа организация „ Беса транс “, чийто рейс катастрофира през вчерашния ден на Автомагистрала „ Струма “, отхвърли информациите, че в рейса е имало незаконни туби с гориво и пиротехника. Те приканиха медиите „ да не спекулират и да не пречат на следствието “. „ Искаме да осведомяваме околните на починалите, както и тези на ранените, че в рейса не е имало никаква контрабандна стока - нито гориво, нито пиротехника. Става въпрос за оскърбителен спекулации. Резервоарът на рейса побира 450-500 литра гориво. В рейса не е имало спомагателен контейнер за контрабанда “, оповестиха още „ Беса транс “, които от през вчерашния ден са с лишен лиценз.

Националната следствена работа би трябвало да оповести детайлности за събраните данни по следствието на случая, довел до пожара в рейса. Екип от шестима следователи от Националната следствена работа и трима прокурори от Окръжна прокуратура-Перник работят по формираното досъдебно произвеждане за нещастието на автомагистралата.

Основните версии за случая с изгорелия рейс остават две - неточност на водача или техническа нередовност на транспортното средство. Проверява се и до каква степен пътят е причина за злополуката.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР