Автобус със сезонни работници, пътуващи към Испания, беше върнат от

...
Автобус със сезонни работници, пътуващи към Испания, беше върнат от
Коментари Харесай

В Испания хванаха българи с фалшиви PCR тестове

Автобус със сезонни служащи, пътуващи към Испания, беше върнат от границата още веднъж в София след изненадваща инспекция. Сред пасажерите се заприказва, че е поради подправени PCR проби.

Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 22843
Тръгването сутринта по нищо не предвещавало връщане в София няколко часа по-късно. Проверка на границата от няколко институции, измежду които ДАИ, Национална агенция за приходите, РЗИ и Икономическа полиция, наложило 5-часов престой на пасажерите, оповестява Българска национална телевизия.

На инцидентен принцип са били събирани PCR проби от пасажерите. От РЗИ обясниха, че не би трябвало да се ревизира за PCR проби на излизане от страната, а единствено на влизане. Вероятнo причина за връщането на рейса е и пукнатото стъкло.

Малко преди 16:00 ч. рейсът се върна на централна автогара " Сердика ". Пътниците се качиха на различен рейс на същата компания и още веднъж потеглиха към дестинацията си. Някои от тях изнервени и обезпокоени, че поради забавянето може да изтече валидността на PCR тестванията им. 10 часа сутринта.

Автогара " Сердика " в столицата. Автобус с 28 пасажери, част от които сезонни служащи, потегля към Испания. Трябвало да дойдат там в петък сутринта. Проверка на границата осуетява първичното разписание. Сред пасажерите се приказва, че е поради подправени PCR проби.

" Казаха ни, че не може рейсът да продължи и ни върнаха ", разяснява Мирослав, водач на рейса.

От компанията заподозряха, че зад непредвидената инспекция на рейса стоят съперници. Обясниха, че преди пътешестване питат персонално пасажерите за съществуване на PCR тест, само че не могат да подсигуряват за неговата годност.

" Чувам, че нашата компания предоставяла PCR тест и такова нещо няма. Ние сме лицензиран преводач с разрешителни. Ние нямаме лаборатория, тя се намира до нас, проби се оферират на всеки ъгъл. Ние PCR проби не издаваме ", съобщи Силвия Иванова, шеф на компанията.

Причина за връщането на рейса, съгласно компанията транспортьор, евентуално е пукнатото предно стъкло, за което имало формиран акт от ДАИ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР