Автобус на туристическа агенция с 30 пътници опита да потегли

...
Автобус на туристическа агенция с 30 пътници опита да потегли
Коментари Харесай

Туристическа агенция гази наредбите на здравния министър

Автобус на туристическа организация с 30 пасажери опита да потегли на екскурзия към Рилския манастир. Пътуването е било проведено макар възбраната на здравното министерство за сходна активност, предава NOVA.

Въпреки че до 30 ноември екскурзиите и визитите на туристически обекти в страната са неразрешени, часът за потегляне на автобусa с туристи е 7.30 от автогара „ Сердика “ в София. Рейсът обаче се спрял зад автогарата, а на табелата написа инцидентен транспорт.

Проверката е от страна на специалист от министерството на туризма, полицията и Столична община. И провокира напрежение измежду искащите да пътуват.

„ Забраната няма да ни избави от заболяването. Само ни спъвате тука. Всеки път вървим на екскурзия от години, с тая компания и не съм имал проблеми. Който си е болен, да се лекува, к'во да създадем “, споделят пасажери.

„ Не считам, че фактът, че хората не съблюдават наредбите от тази компания, е стеснителен. Въобще не ме тормози. Това ни дава глътка въздух на нас. Да можем да продължим да работим и да живеем “, споделя различен пасажер.

В последна сметка се наложи пътуването да бъде анулирано. От компанията бяха безапелационни пред институциите, че не са били наясно със възбраната. Заявиха обаче, че се съблюдават всички ограничения за сигурност.

„ Това е еднодневно пътешестване с посещаване на Стобските пирамиди и на Рилския манастир, което е естествен феномен на въздух, навън “, споделя представителят на компанията Албена Минковска.

От въвеждането на възбраната със заповед на министъра на 27-ми октомври, това е първа инспекция от страна на способените институции.

„ До момента не е постъпвал различен сигнал при нас за нарушавания на заповедите на здравния министър, това е първият път, в който ни сезирате вие в действителност. Министерство на туризма не е способен орган да прави контролни инспекции.

Компетентният орган е комисия за отбрана на потребителите, здравните органи и органите на Министерство на вътрешните работи “, споделя Елеонора Младенова, шеф на отдел Регулиране на туристическите обекти, Министерство на туризма.

Проверката на туристическата организация продължава. Днес на нарушителите беше издадено предписание да съблюдават заповедите на здравния министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР