Автобус на туристическа агенция с 30 пътници опита да потегли

...
Автобус на туристическа агенция с 30 пътници опита да потегли
Коментари Харесай

Спряха автобус с 30 туристи, тръгнали на екскурзия към Рилския манастир

Автобус на туристическа организация с 30 пасажери опита да потегли на екскурзия към Рилския манастир. Пътуването е било проведено макар възбраната на здравното министерство за сходна активност, заяви Нова телевизия.

Екскурзиите и визитите на туристически обекти в страната са неразрешени до 30 ноември, само че в 7.30 ч. рейсът с туристите е спрял зад автогара " Сердика " в София, а на табелата написа " инцидентен транспорт ".

След подаден сигнал стартира инспекция от полицията и специалисти на Министерство на туризма и Столична община, която обаче провокира напрежение измежду искащите да пътуват.

" Забраната няма да ни избави от заболяването. Само ни спъвате тука. Всеки път вървим с екскурзия от години, с тая компания и не съм имал проблеми. Който си е болен, да се лекува, кво да създадем ", споделят пасажерите.

" Не считам, че фактът, че хората не съблюдават наредбите от тази компания, е протеснителен. Въобще не ме тормози. Това ни дава глътка въздух на нас. Да можем да продължим да работим и да живеем ", споделя различен пасажер.

В последна сметка се наложи пътуването да бъде анулирано. От компанията бяха безапелационни пред институциите, че не са били наясно със възбраната. Заявиха обаче, че се съблюдават всички ограничения за сигурност.

" Това е еднодневно пътешестване с посещаване на Стобските пирамиди и на Рилския манастир, което е естествен феномен на въздух, навън ", споделя представителят на компанията Албена Минковска.

От въвеждането на възбраната със заповед на министъра на 27-ми октомври, това е първа инспекция от страна на способените институции.

" До момента не е постъпвал различен сигнал при нас за нарушавания на заповедите на здравния министър, това е първият път, в който ни сезирате вие в действителност. Министерство на туризма не е способен орган да прави контролни инспекции. Компетентнат орган е комисия за отбрана на потребителите, здравните органи и органите на Министерство на вътрешните работи ", споделя Елеонора Младенова, шеф на отдел Регулиране на туристическите обекти, Министерство на туризма.

Проверката на туристическата организация продължава.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР