Автентичен суичър на H&M с противоречив надпис достигна рекордна сума

...
Автентичен суичър на H&M с противоречив надпис достигна рекордна сума
Коментари Харесай

Расисткият суичър на H&M достигна 2000 долара в eBay

Автентичен суичър на H&M с спорен надпис доближи рекордна сума в eBay. Дрехата стана известна с това, че се популяризира от негърче и носи надписа Сoolest monkey in the jungle.

Суичърът се появи през предишния уикенд в Южна Африка и провокира всеобщи митинги, в които вандали потрошиха магазин на H&M в Йоханесбург.



Шведската верига се извини за възприеманото като расистко обръщение и смъкна дрехата от продажба. Цената ѝ бе еквивалента на 10 $, а в този момент деятелен продавач от Дъблин я продава за 2000 $.



„Оригинален артикул, закупен преди H&M да го извади от употреба“, гласи описанието. Приложена е сканирана касова записка и етикети.

Малко по-късно офертата изчезна; не е ясно дали сиучърът е продаден или eBay е блокирала офертата, защото представител на компанията разгласи, че е взето такова решение. Разбира се, този опит за цензура остана ялов, откакто малко по-късно се появиха още предложения. Други предприемчиви продавачи пък оферират да отпечатат надписа върху всевъзможни типове облекло.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР