Австрийското правителство въвежда от 2021 година годишен билет от 3

...
Австрийското правителство въвежда от 2021 година годишен билет от 3
Коментари Харесай

3 евро дневен билет за целия обществен транспорт в Австрия

Австрийското държавно управление вкарва от 2021 година годишен билет от 3 евро дневно за целия публичен превоз, в това число железопътния, заяви австрийският министър на инфраструктурата Леоноре Гевеслер.

Необходимата безплатна помощ от 240 милиона евро е обезпечена, заяви още мистърът.

Коалиционно съглашение на австрийското държавно управление планува годишен билет от едно евро за прилагане на публичния превоз в една провинция, две евро в две провинции и три евро дневно в цялата страна.

Според решението на държавното управление на Австрия, годишният билет за цялата страна ще коства общо тъкмо 1 095 евро, което е огромно понижение спрямо актуалната цена, защото годишният билет единствено за австрийските железници OeBB коства в цяла Австрия за втора класа съвсем двойно, т.е. 1 944 евро.

В същото време Гевеслер разгласи нарастване при нощните влакове, защото OeBB ще закупи нови влакове за 500 милиона евро. Австрийското държавно управление желае нощни влакове по всички линии в страната от 2024 година и ще ги субсидира с 10 милиона евро годишно.

Тези ограничения се подхващат по едно и също време с решението за анулация на полети, по-къси от 350 километра, а първата „ жертва “ на това решение е полетът от Виена до Залцбург, линия, която в този момент ще бъде сменена от железопътен превоз.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР