Австрийското правителство представи лотария, чиято цел е да насърчи ваксинирането

...
Австрийското правителство представи лотария, чиято цел е да насърчи ваксинирането
Коментари Харесай

Австрия ще стимулира ваксинацията и с ваучери по 500 евро

Австрийското държавно управление показа лотария, чиято цел е да насърчи имунизирането против ковид. Това се случи часове преди Народното събрание да гласоподава законопроект за въвеждане на наложителна имунизация, съобщи Ройтерс.

" Какво може да се завоюва в
лотарията за имунизиране? Ваучери! " Това съобщи канцлерът Карл Нехамер на конференция с водача на опозиционните социалдемократи Памела Ренди-Вагнер, с която мярката беше контрактувана.

Нехамер уточни, че желае да има финансова премия за тези, които се имунизират. " Поучихме се от предишното и видяхме, че
лотарията за имунизиране е най-хубавият вероятен метод за основаване на такава система ", добави той.

Хората ще получават билет за всяка сложена доза (независимо дали са я получили преди месеци или си я поставят за първи път). Така тези, които към този момент са и с бустер, ще имат по три билета. Всеки десети билет ще печели ваучер за подарък в размер на 500 евро, сподели Нехамер, без да прецизира защо са предопределени ваучерите.

По-късно в четвъртък долната камара на Народното събрание би трябвало да одобри законопроект, с който имунизациите стават наложителни за всички възрастни в Австрия, като първичните санкции са в размер на 600 евро, а при несполучливо оборване те могат да доближат до 3600 евро.

Приблизително 72% от популацията на Австрия е изцяло имунизирано против Covid-19. В сряда новoзаразените в страната доближиха нов връх поради мощно заразния вид Омикрон, само че държавното управление желае да избегне локдаун, защото четвъртият подобен завърши едвам предишния месец.
 Австрия с рекордни близо 28 000 инфектирани за денонощие
Австрия с рекордни близо 28 000 инфектирани за денонощие

От февруари имунизацията става наложителна

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР