Австрийското правителство обяви национална лотария за всички ваксинирани лица срещу

...
Австрийското правителство обяви национална лотария за всички ваксинирани лица срещу
Коментари Харесай

Ваучери и глоби насърчават ваксинацията в Австрия

Австрийското държавно управление разгласи национална лотария за всички имунизирани лица против Covid-19 в опит да насърчи скептиците.

„ Какво може да спечелите от
лотарията за имунизация? Ваучери! ”, сподели канцлерът Карл Нехамер, само че към момента не е конкретизирано защо тъкмо ще са те. Според Нехамер, би трябвало да има финансова премия за тези, които се имунизират, а и опитът е посочил, че лотарията за имунизация е най-хубавият вероятен метод за подучване на австрийците.

Така в
лотарията ще могат да се включат всички с сложена най-малко 1 доза. Колкото повече сложени дози има лицето, с толкоз повече билети може да взе участие. Например – в случай че имате 3 дози ваксина, ще пуснете 3 билета, а всеки 10-и билет печели ваучер на стойност 500 евро.

Около 72 % от популацията на Австрия е изцяло имунизирано, само че това число се счита за едно най-ниските в Западна Европа. Страната беше сложена в 4-и народен локдаун до края на предходната година и растежът на новозаразени сега слага въпроса по какъв начин управляващите да се оправят с новата вълна.

Но най-актуалният въпрос в Австрия е наложителната имунизация против Covid-19, която Народното събрание утвърди в четвъртък. Законът беше утвърден единствено с депутатите от двете ръководещи партии. Така текстът беше признат на трето четене и по силата на закона, от 1 февруари всички лица над 18 година в Австрия би трябвало да се имунизират наложително.

Гратисният период е до 15 март, а управляващите ще изпращат съобщение по пощата. След това, влизат в действие санкции от 3600 евро на всеки 3 месеца за лицата, които нямат сложена ваксина и нямат основателна здравна причина за това. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР