Австрийското правителство обяви днес ново разхлабване на мерките срещу коронавируса,

...
Австрийското правителство обяви днес ново разхлабване на мерките срещу коронавируса,
Коментари Харесай

Австрия предвижда ново разхлабване на марките срещу коронавируса

Австрийското държавно управление разгласи през днешния ден ново разхлабване на ограниченията против ковид, което влиза в действие от 10 юни, предаа Българска телеграфна агенция.
Максималният брой хора, които имат право да седнат дружно в заведение, се усилва на осем, в случай че са на закрито, и на шестнайсет навън. Работното време на заведенията се удължава, като те към този момент ще би трябвало да затварят в среднощ, а не в 22 ч., както е сега. Задължителната отдалеченост се понижава от два на един метър.

Разхлабват се ограниченията и в комерсиалната мрежа - след 10 юни за всеки клиент би трябвало да бъдат обезпечени по 10 квадратни метра, при 20 квадратни метра в този момент. Ще отпадне и задължението хората да носят маска навън, където не може да се съблюдава отдалеченост.

Федералният канцлер Себастиан Курц заяви на конференция, че ще отпаднат и някои бюрократични условия при влизане в Австрия, както и рестриктивните мерки пред автобусните екскурзии. Ще бъде омекотен режимът на оркестровите и хоровите подготовки за фенове, като ще бъде анулирано условието на всеки да бъдат обезпечени по 20 квадратни метра, само че всички участници в подготовките би трябвало да са тествани за ковид, да са имунизирани или да са преболедували КОВИД-19.

Канцлерът разгласи опцията за въвеждане при започване на юли на още по-облекчени ограничения, които ще се отнасят за по-масовите тържества. Детайлите за по-нататъшните стъпки ще бъдат конкретизирани през идните седмици.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР