Австрийското правителство издаде предупреждение за пътуване за своята алпийска провинция

...
Австрийското правителство издаде предупреждение за пътуване за своята алпийска провинция
Коментари Харесай

Австрия обяви Тирол за забранена зона заради Covid-19 от Южна Африка

Австрийското държавно управление издаде предизвестие за пътешестване за своята алпийска провинция Тирол , трансформирайки я в " неразрешена зона ", откакто здравните управляващи в района оповестиха за 293 случая на южноафриканския вид на Covid-19 , оповестява РТ.

" Правителството предизвестява да не се пътува до Тирол , с цел да предотврати разпространяването на южноафриканския вид и държавното управление моли всички жители да лимитират пътуванията до Тирол до тези, които са безусловно нужни ", съобщи канцлерът Себастиан Курц.

Правителството на Курц също приканва всички туристи, които са били в алпийската провинция през последните две седмици, да си създадат тест Covid-19 , само че не постанова карантини след пътуването във връзка с известния курортен район.

Жителите на Тирол също би трябвало да бъдат тествани, преди да пътуват до различен район в Австрия , само че това няма да бъде наложително.

В понеделник районното държавно управление на Тирол вкара пакет от ограничения за понижаване на разпространяването на вируса, в това число засилено тестване на Covid-19 в ски курортите. Въпреки това, сходно на останалата част от Австрия, магазините в остават отворени.

Според здравни специалисти, представени от федералното държавно управление, към неделя в Тирол са открити към 293 случая с южноафриканския вид .
 Австрия хвана в нарушаване на COVID-мерките близо 100 чужденци на ски курорт
Австрия хвана в нарушаване на COVID-мерките близо 100 чужденци на ски курорт

Наложени са им санкции от над 2000 евро
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР