Австрийското правителство има известни съмнения за германското намерение за сключване

...
Австрийското правителство има известни съмнения за германското намерение за сключване
Коментари Харесай

Австрия има резерви към германския план за миграцията

Австрийското държавно управление има известни подозрения за немското желание за подписване на двустранно съглашение, позволяващо на Берлин да отхвърля претендентите за леговище още на границата с Австрия. Това съобщи канцлерът на Австрия Себастиан Курц, представен от ДПА.

" Все още не знаем какво тъкмо възнамерява Германия. Но още в този момент мога да кажа, че несъмнено не сме склонни да сключваме съглашение, което да е в ущърб на Австрия ", сподели Курц.

Ако Германия затегне режима на границите си, Австрия ще последва образеца й, съобщи канцлерът и добави, че тапите по пътищата, които ще последват при сходно развиване, може в последна сметка да доведат до политически напън за по-добро запазване на външните граници на Европейски Съюз.

Идеята за основаване на директни центрове по границата с Австрия може да се окаже сложна за преглъщане от третия сътрудник в ръководещата коалиция в Германия - Германската социалдемократическа партия, съобщи още ДПА, като се базира на изявление на генералния секретар на политическата мощ Ларс Клингбайл. Той съобщи, че ГСДП няма да одобри такива центрове, в случай че те са от затворен вид.

Клингбайл сподели това преди вчерашните диалози сред трите партии от ръководещата коалиция. Германският канцлер Ангела Меркел се надяваше на тях ГСДП да даде зелена светлина за съглашението, реализирано по-рано сред другите две партии от обединението - Християндемократическия и Християнсоциалния съюз, което планува да бъдат основани такива центрове.

В духа на изявлението на Клингбайл бяха и изказванията на други представители на управлението на ГСДП, в това число на заместник-председателя на партията Ралф Щегнер: " Не желаеме бежански фамилии зад огради с защита ", написа Щегнер преди началото на договарянията.

След това Социалдемократическата партия съобщи, че се нуждае от повече време, с цел да обмисли съглашението за миграционната политика сред съдружните й сътрудници в ръководството, съобщи ДПА.

След срещата в Берлин на управленията на трите партии от ръководещата коалиция водачът на ГСДП Андреа Налес и нейният съпартиец и финансов министър Олаф Шолц обявиха пред кореспонденти, че е реализиран " прогрес ", само че е належащо още време. Те прибавиха, че обединението ще се събере още веднъж в четвъртък вечер.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР