Австрийското правителство е разработило след терористичния акт във Виена пакет

...
Австрийското правителство е разработило след терористичния акт във Виена пакет
Коментари Харесай

Австрия приема широкообхватен пакет от антитерористични мерки

Австрийското държавно управление е създало след терористичния акт във Виена пакет от нови антитерористични ограничения за битка с екстремистите и политическия ислям. Той планува наблюдаване на екстремистите благодарение на електронни гривни и опция да бъдат лишавани от австрийско поданство. Това заяви канцлерът на Австрия Себастиан Курц, представен от информационните организации.

" Този пакет от ограничения има две огромни цели. Първо, поредни дейности във връзка с терористите и рисковите детайли, с цел да бъдат австрийците предпазени по най-хубавия метод от тях. Второ, решителни ограничения против идеологията, която стои зад тях, против политическия ислям, който е в основата на тероризма ", означи Курц на конференция във Виена.

Канцлерът заяви, че все още в Австрия има над 300 задгранични терористични бойци, които са били в Сирия и Ирак или са били спрени при опит да заминат за тези райони на спорове, с цел да се причислят към въоръжени групировки.

Новите ограничения плануват екстремистите да бъдат следени с електронни гривни, откакто излязат на независимост от пандиза, терористите да бъдат поставяни в специфични центрове за задържане под стража, опция да бъде отнемано австрийското поданство при наказание за тероризъм и отнемане от правото да се ръководи автомобил.

Във Виена на 2 ноември беше осъществен терористичен акт, жертви на който станаха четирима души, а 22 бяха ранени. Нападателят беше премахнат от полицията, той се оказа последовател на терористичната формация " Ислямска страна ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР