Австрийският вицеканцлер Вернер Коглер, водач на Австрийската партия на зелените,

...
Австрийският вицеканцлер Вернер Коглер, водач на Австрийската партия на зелените,
Коментари Харесай

Разнобой в австрийското правителство относно България в Шенген

Австрийският вицеканцлер Вернер Коглер, лидер на Австрийската партия на зелените, в петък се дистанцира от мнението на федералния  министъра на вътрешните работи Герхард Карнер против разширение на Шенгенското пространство.

Това направи той в диалог по въпроси на вътрешната и външната политика на Австрия с представители на Съюза на интернационалната преса. Коглер съобщи за Българска телеграфна агенция, че той, както и президентът на страната Александър Ван дер Белен (бивш водач на Партията на зелените), не споделя мнението на своите съдружни сътрудници .

За своето мнение те имат своите аргументи,  заяви Коглер. Той напомни броя на мигрантите и с преобладаващия % от тях, които идват в Австрия, без да са били регистрирани - причина сътрудниците му да са срещу разширението. 

Коглер обаче акцентира, че по границата на България и Румъния би трябвало да се вземат спомагателни ограничения . пилотен план, това приказва в интерес на тезата, че разширението би трябвало да се предприеме.
 Австрийският президент
Австрийският президент " за " България в Шенген

За разлика от позицията на държавното управление

" Това е по този начин, само че като се има пред тип, че огромната част идва от Унгария, то тогава би трябвало да желаеме да извадим Унгария от Шенген , продължи политикът формалната логичност. Но ние не желаеме това. Аз бих предложил Австрия да изостави своята позиция на отменяне на разширението. Федералният президент и аз сме на мнение, че вредата за Австрия е по-голяма, когато продължаваме да стопираме разширението. Подкрепям присъединението на България и Румъния, в случай че там контролът действа по-добре, в сравнение с в Унгария, откъдето е огромният поток ", добави той.

Необходимо е също Европейският съюз (ЕС) да форсира, опрости и уеднакви процедурите за даване на леговище на мигрантите , съобщи той. " На процедура е мъчно да се обединят човечност и ред, само че виждам че има късмет ", приключи оптимистично вицеканцлерът.
 България поддържа Австрия за промяна в Шенген, само че желае и участие
България поддържа Австрия за промяна в Шенген, само че желае и участие

Според Мария Габриел има капацитет за усилване на двустранното съдействие

Припомняме, че по-рано в петък вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел поддържа позицията на Австрия, че Шенгенското пространство би трябвало да се приспособява и отговори на новите действителности.

" България в Шенген значи спомагателен мощен глас в поддръжка на по-добре функциониращо Шенгенско пространство. Членството ни ще ускори сигурността по външните граници на Европейски Съюз и ще направи Европа по-конкурентоспособна ", съобщи тя по време на посещаване в Австрия по покана на федералния министър по европейските и интернационалните въпроси Александър Шаленберг.

На този декор през вчерашния ден се появи и ексцентрична концепция по отношение на разширението на Шенген.
 Румъния губи самообладание за общата кандидатура с България за Шенген
Румъния губи самообладание за общата кандидатура с България за Шенген

Румънският министър председател желае страната му да се отдели от България още през декември

Румънският министър председател Марчел Чолаку съобщи, че в случай че австрийският канцлер Карл Нехамер резервира позицията си срещу присъединение на Румъния, Австрия би трябвало да обмисли опцията да напусне Шенген.

Той бе безапелационен, че съпротивата на Нехамер е неоснователна и загатна, че това може да се дължи на въздействие извън , по-конкретно на съветския президент Владимир Путин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР