Австрийският вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе, ключова фигура в европейската крайна десница,

...
Австрийският вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе, ключова фигура в европейската крайна десница,
Коментари Харесай

Австрия влиза в политическа криза броени дни преди евровота


Австрийският вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе, основна фигура в европейската последна десница, подаде оставка броени дни преди изборите за Екологичен потенциал, оповестява Агенция Франс Прес, съобщи БГНЕС. Причина за отдръпването му стана скандално видео, записано скрито от две немски медии, в което Щрахе дава обещание строителни планове на мнима племенница на съветски олигарх в подмяна на дарения за неговата политическа групировка.

„ Представих оставката си на канцлера Курц и той я одобри “, се показва в изказване на Щрахе, излъчено по малкия екран в страната.

По-рано през днешния ден вицеканцлерът настоя, че е станал жертва на „ целенасочена политическа офанзива “, която е употребила противозаконни средства. След това той съобщи, че напуща поста си, с цел да избегне по-нататъшно накърняване на репутацията на държавното управление.

Разследването, на което беше обект Щрахе, беше осъществено от немските издания „ Шпигел “ и „ Зюддойче цайтунг “. Записът е бил изработен на испанския остров Ибиса още през юли 2017 година – три месеца преди парламентарните избори в Австрия, които изведоха извънредно дясната Партия на свободата до властта и направиха Щрахе втория човек в държавното управление.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР