Австрийският външен министър Карин Кнайсъл изнесе речта си на 73-та

...
Австрийският външен министър Карин Кнайсъл изнесе речта си на 73-та
Коментари Харесай

Австрийският външен министър преподаде урок по дипломация в ООН

Австрийският външен министър Карин Кнайсъл изнесе речта си на 73-та сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации на четири непознати езика. Кнайсъл приказва на арабски, френски, испански и британски език, и подлага на критика работата на актуалната дипломация, написа БГНЕС.
" За страдание, ние дипломатите постоянно не можем да създадем по този начин, че гласовете на тези, които живеят в страдалчество, да бъдат чути. Дипломатическата ни работа постоянно се свързва с красиви изказвания, а не с съответни дейности. Ние на драго сърце участваме в " разговора на глухите ", тъй като единствено четем своите готови изказвания, а това положение на мозъка води до загуба на възприятие за действителност и сме изгубили същността на обмяната на отзиви ", означи Кнайсъл.
Като образец австрийският външен министър уточни, че интернационалната общественост употребява мантри, когато приказва за Сирия и Йемен. " Хвърляме думи като възобновяване, стабилизация, конституция и доста други, само че в лицето на всичко това популацията и децата се пробват да оцелеят, нуждаят се от самун, питейна вода, електричество и минимална сигурност ", добави Кнейсъл.
" Ето за какво, в допълнение към тези красиви изречения, Австрия би желала да способства, както други страни, във финансирането на разминирането на сирийската територия ", съобщи министърът.
" А по отношение на Йемен, Австрия е подготвена да разшири своята филантропична активност там ", сподели още тя. Освен това Кнайсъл се възмущава, че актуалните политици, вместо да работят на място, избират да приказват в комфортни зали.
Карин Кнайсъл е израснала в Аман, където татко ѝ е работил като водач в йорданска авиолиния. Тя е приключила право и е арабист, добре осведомен с Близкия изток и американската политика в района. Тя е работила като наблюдаващ в доста европейски издания. От 1990 година встъпва в дипломатическата работа на австрийското външно министерство и работи в Париж и Мадрид, а през 1998 година напуща службата и по-късно в книгите си подлага на критика неналичието на изчерпателен разбор в дипломацията. През 2017 година поема длъжността министър на външните работи. Тя нашумя, откакто предложения на сватбата си съветския президент Владимир Путин, което беше разтълкувано от мнозина като обезпокоителен знак за силата на Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР