Австрийският строител и инвеститор в недвижими имоти Immofinanz Group купи

...
Австрийският строител и инвеститор в недвижими имоти Immofinanz Group купи
Коментари Харесай

Голям австрийски инвеститор купи търговски центрове на Западните Балкани за €90.5 милиона

Австрийският строител и вложител в недвижими парцели Immofinanz Group купи 8 търговски парка в Словения, Сърбия и Хърватия за общо 90.5 млн. евро, оповестиха от компанията.

Търговските парцели в Словения и Хърватия са купени от групата MID, а тези в Сърбия - от локалната MPC Group. Сделките, които са финансирани със лични средства, ще бъдат завършени до края на 2018 година

Новозакупените парцели са напълно отдадени чартърен и генерират годишни доходи от наем от към 7.2 млн. евро, което съставлява брутна рентабилност от 8%, сподели Immofinanz в изказване, представено от SeeNews.

 NEPI Rockcastle купува нови молове за €190 милиона
Собственикът на " Парадайз " и " Сердика център " купува нови два мола за €190 милиона

Двата търговски обекта се намират в Литва и Полша

Австрийската компания е съсредоточена върху търговски паркове в Централна и Източна Европа, носещи марката Stop Shop. Сделките усилват портфолиото й до 80 местоположения в 9 страни с над 567 000 кв. м наемна повърхност и балансова стойност от почти 800 млн. евро, показват от Immofinanz.

" Тези придобивания укрепват позицията ни като водещ европейски оператор на паркове и, що се отнася до Хърватия, означават навлизането ни в нов пазар на дребно в Европейски Съюз, който е доста прелъстителен за нашите интернационалните наематели ", означи основният действен шеф Дитмар Райндл.

Целта на компанията е да усили броя на обектите си Stop Shop до над 100, посредством придобиването на съществуващи обекти и построяването на нови.

 NEPI Rockcastle строи нов мол в Пловдив за €150 милиона
Собственикът на софийските Paradise Center и Serdika строи нов мол в Пловдив за €150 милиона

Търговският център ще бъде с 150 хиляди кв. м разгърната повърхност и ще отвори през 2020 година

Имотите в Словения включват 3 търговски парка в Марибор, Кршко и Птуй с почти 22 000 кв. м наемна повърхност. Така портфолиото на компанията в страната ще нарасне до 9 местоположения с 52 300 кв. м обща наемна повърхност.

Двата търговски парка в Хърватия имат близо 13 500 кв. м наемна повърхност и се намират в Осиек и Валпово.

Придобиванията в Сърбия включват паркове на дребно с почти 32 500 кв. м наемна повърхност в Суботица, Борча и Смедерево. Марката Stop Shop в страната ще разполага с 9 местоположения с 83 600 кв. м наемна повърхност.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР