Австрийският ски курорт Кицбюел е най-добрият в Европа, а българският

...
Австрийският ски курорт Кицбюел е най-добрият в Европа, а българският
Коментари Харесай

Банско дели 112-о място в еврокласация с още 22 ски курорта

Австрийският ски курорт Кицбюел е най-хубавият в Европа, а българският Банско дели 112-о място с още 22 курорта в класацията на 2266-те курорта на Стария континент. Те са оценени от най-големия уебсайт за ски курорти в света Skiresort.info, представен от Инвестор.бг в понеделник.

Банско получава 3.8 звезди от оптимални пет дружно с курорти от Австрия, Швейцария, Франция и Испания. Оценките се дават по 18 критерия, измежду които подготовка на скатовете, лифтове, надеждност на снега, непорочност и хигиена, любезност на чиновниците, гастрономия, съществуване на паркинги.

Банско получава оптимални пет звезди за лифтовете и въжените си линии и за подготовката на скатовете си. В същото време курортът е оценен единствено с три звезди за досегаемост и наличност на паркинги, за екологична ски ориентировка и любезност на чиновниците.

От оценката за специфични ползи се вижда, че Банско е добър както за начинаещи, по този начин и за напреднали скиори – курортът получава четири звезди. Само три звезди обаче са предоставени за " фамилии и деца “ и едвам две звезди за съществуване на " писти за ски тичане “.

Кицбюел е единственият курорт в Европа с обща оценка от 4.8 звезди при оптимални 5. Второто място поделят още пет австрийски курорта – Калтенбах, Ишгъл, Зьолден, Скивелт Вилдер Кайзер и Санкт Антон. Тези курорти получават 4.7 звезди. Седмото място поделят 10 австрийски, швейцарски, италиански и френски курорта, оценени с по 4.6 звезди. Това са италианският Грьоден/ Вал Гардена, австрийските Заалбах-Хинтерглем-Леоганг и Шладминг, швейцарските Ароса и Санкт Мориц, австрийските Цилертал Арена и Майрхофен, френският Вал Торенс, австрийският Зелфаус-Фис-Ладис и френският курорт Тин.

Следващите български курорти в класацията след Банско са Боровец и Пампорово, които са сложени на 370-то място дружно с още 66 курорта от Стария континент. Те получават обща оценка от 3 звезди.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР