Австрийският президент настоява за пълно изясняване на случая с полковника,

...
Австрийският президент настоява за пълно изясняване на случая с полковника,
Коментари Харесай

Шпионска афера изостря отношенията между Москва и Виена

Австрийският президент упорства за цялостно изясняване на случая с полковника, който в продължение на 20 години е шпионирал от Виена в интерес на Москва. Предполагаемият разузнавач е изнасял информация даже от образования на НАТО. Австрийски специалисти подлагат на критика дългия интервал, в който тайният сътрудник е останал неразкрит. Мария Стоянова за новите разкрития по шпионския скандал.


Приятелството на това държавно управление във Виена с Москва е прекомерно особено. И то не се лимитира единствено със сватбената дипломация на външния министър.

Австрийският вицеканцлер Щрахе подписа от името на своята Партия на свободата документ за съдействие с " Единна Русия " на Путин. Освен това Виена е най-категоричният съперник на наказания против Москва поради аферата " Скрипал ".

Отношенията сред столиците изглеждаха неразривни до момента в който канцлерът и министърът на защитата не упрекнаха Русия.
Марио Кунасек, министър на защитата на Австрия: Дори и след края на Студената война се шпионира. Това за нас значи, че би трябвало да подсилим мрежите си за сигурност вътре в страната и несъмнено, в министерството на защитата.
Предполагаемият шпион е посещавал семинари и курсове на НАТО, от които предавал информация. Освен това е изнасял детайлности, които се отнасят персонално до армейското управление.

Дори желанията на някогашния шеф на Генералния щаб към пастички с марципанова глазура са били тематика за докладване на Русия. Прокуратурата в Залцбург води следствие против 70-годишен пенсиониран офицер за издаване на държавни секрети.

Опозицията в австрийския парламент вижда по отношение на шпионския случай на първо място вътрешнополитически проблем и дефинира ръководещата партия на свободата като " риск за сигурността ".
 Виена и Москва в шпионски скандал Виена и Москва в шпионски скандал
Австрийски армейски офицер е шпионирал в продължение на 20 години за Русия. Това заяви на конференция във Виена канцлерът Себастиан Курц. Министъ...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР