Австрийският президент Александър Ван дер Белен заяви, че никой в

...
Австрийският президент Александър Ван дер Белен заяви, че никой в
Коментари Харесай

Австрийският президент заяви, че никой в Европа не е очаквал Русия да нападне Украйна

Австрийският президент Александър Ван дер Белен съобщи, че никой в Европа не е очаквал началото на съветска инвазия в Украйна. Според него изказванията на съветския президент Владимир Путин, предшестващи събитията, не са били взети поради в задоволителна степен.

" Поне в Европа никой не очакваше, че Путин ще стартира военна офанзива против цяла Украйна. Аз също си помислих, че това е застрашителен жест. Признавам си, че безусловно не чаках да се стигне до същинска, пълномащабна и ужасна война. Грешах. В ретроспекция би трябвало да кажа, че изказванията на Путин трябваше да бъдат проучени по-внимателно ", споделя Ван дер Белен в изявление, оповестено във вторник в онлайн версията на вестник Der Standard във връзка кандидатурата му за идващите президентски избори, които са планувани за тази есен.

Австрийският президент също по този начин призна, че му е мъчно да каже дали би приел посещаване на Путин в Австрия след края на военните дейности в Украйна. " Трудно е да се каже. Това зависи от това по кое време ще завърши войната и дали ще има дълготраен мир. Не можем да избираме непознати държавни глави, само че можем да избираме кого да поканим и кого не. Това би трябвало да бъде деликатно премислено от федералния президент в консултация с министъра на външните работи и федералния канцлер ", сподели той. В отговор на уточняващ въпрос дали това значи изрично отменяне, Ван дер Белен изясни, че сега нищо не сочи към завършек на военните дейности и постоянен мир.

В друго изявление за " Куриер " австрийският президент съобщи, че за първи път се е срещнал с Путин преди към 20 години по време на посещаване в австрийския парламент във Виена, а за финален път - в Сочи преди три години, и че не е очаквал сходно развиване на събитията в Украйна.

" Може би всички ние обърнахме прекомерно малко внимание и приехме изказванията на президента Путин не прекомерно съществено ", сподели Ван дер Белен, представен от БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР