Австрийският президент Александър Ван дер Белен заяви, че Австрия като

...
Австрийският президент Александър Ван дер Белен заяви, че Австрия като
Коментари Харесай

Австрийският президент е за по-голям ангажимент в приема на мигранти

Австрийският президент Александър Ван дер Белен съобщи, че Австрия като част от Европейски Съюз би трябвало да има по-голям принос за решение на настоящата бежанска рецесия в Турция, респективно в Гърция.
Той ще поддържа възможна " коалиция на искащите " и по думите му е редно Австрия да вземе присъединяване " в избрани размери " в приемането на бежанци.

Приоритет в този развой би трябвало да имат дамите и децата, сподели в същото време вицеканцлерът Вернер Коглер.

Президентът, представен от Българска телеграфна агенция, напомни, че доста от бежанските общежития в Австрия още веднъж са празни. Ситуацията е овладяна, съобщи Ван дер Белен по отношение на последствията от бежанската вълна от 2015 година, макар че призна за компликации на трудовия пазар.

Що се отнася до настоящата интернационална обстановка, австрийският президент окачестви обстановката на гръцкия остров Лесбос като пагубна. Той акцентира, че да бъдат оставени гърците сами да се оправят с казуса опонира на главната европейска концепция.

Необходимо е да се приказва също с Турция и " тонът да се успокои ", добави Ван дер Белен. Той напомни, Турция е приела извънредно огромен брой хора в неволя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР