Австрийският президент Александър Ван дер Белен определи председателя на Конституционния

...
Австрийският президент Александър Ван дер Белен определи председателя на Конституционния
Коментари Харесай

​Австрия с първия в историята си канцлер жена

Австрийският президент Александър Ван дер Белен дефинира ръководителя на Конституционния съд Бригите Бирлайн за първия краткотраен канцлер-жена, която ще управлява кабинета до предварителните избори, се споделя в изказване на президента. Така конституционният арбитър Бригите Бирлайн става първата жена канцлер на Австрия и ще заеме поста краткотрайно след свалянето на канцлера Себастиан Курц.

 © БГНЕС
Федералният президент Александър Ван дер Белен разгласи, че Бирлайн ще бъде назначена " след няколко дни ". Тя била натоварена от него с учредяването на ново държавно управление.

Бирлайн е ръководител на австрийския Конституционен съд от 2018 година насам. И на този пост тя е първата жена в Австрия. 69-годишната юристка ще заеме поста на канцлера Себастиан Курц. Неговото държавно управление падна след рецесията поради скандалното видео от Ибиса, което провокира избор на съмнение, който Курц не съумя да избегне.

Австрийският парламент с болшинство гласоподава избор на съмнение към държавното управление, отпред с Курц. Въпросът за гласуването беше издигнат от опозицията на фона на държавната рецесия в страната след по този начин наречения скандал " Ибиса-гейт ".
 Временно държавно управление управлява Австрия Временно държавно управление управлява Австрия
Скандалното видео от остров Ибиса аргументи в Австрия управническа рецесия и смъкна от власт държавното управление на канцлера Курц. От през днешния ден краткотрайно държавно управление...

Немски медии оповестиха, че през 2017 година водачът на крайнодясната Партия на свободата (ПСА) и вицеканзцлер Хайнц-Кристиан Щрахе е обсъждал с жена договорка, съгласно която тя ще придобие вестника „ Кронен цайтунг “ и ще получи достъп до няколко държавни плана в подмяна на удобно медийно отразяване на политика преди парламентарните избори през 2017 година. Докато медиите твърдяха, че дамата е рускиня, Щрахе, описал видеото като опит за " политическо ликвидиране ", сподели, че е от Латвия.

Щрахе подаде оставка, Курц отхвърли да продължи да работи в държавна коалиция с ПСА и разгласи предварителни парламентарни избори.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР