Австрийският президент Александър ван дер Белен одобрява членството на България

...
Австрийският президент Александър ван дер Белен одобрява членството на България
Коментари Харесай

Австрийският президент одобрява членството на България в Шенген

Австрийският президент Александър ван дер Белен утвърждава участието на България и Румъния в Шенген. Това съобщи той пред публицисти, откакто предложения на среща в своята публична резиденция – двореца Хофбург във Виена, представителите на Съюза на интернационалния щемпел в страната.

Той отговори на въпроси, отнасящи се до настоящи интернационалните проблеми, свързани с войната в Украйна, войната в Близкия изток след терористичното нахлуване на „ Хамас “ против Израел, европейската политика и вътрешнополитически тематики.

„ Знаете, че моето мнение се разграничава от това на държавното управление, което наложи несъгласие, и макар рекомендацията на Европейската комисия за приемане на България и Румъния, не отстъпва. И аргументира своето решение с мигрантите, които идват в Австрия, само че те идват не от България и Румъния, а от Унгария “, съобщи президентът, представен от Българска телеграфна агенция, и продължи:

„ Мисля, че държавното управление би трябвало да пази по-добре и своите капиталови ползи и то освен във финансовия бранш. Австрия е вложител и в двете страни. Нека прибавя, че десетки хиляди болногледачки от Румъния работят в нашата страна, като непрекъснато се грижат за възрастни и заболели хора “.

Припомняме, че България и Румъния не съумяха да влязат в Шенгенското пространство точно поради ветото от страна на Австрия и Нидерландия, като главният им мотив беше засилващият се миграционен напън.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР