Австрийският президент Александър Ван дер Белен обяви, че иска предсрочните

...
Австрийският президент Александър Ван дер Белен обяви, че иска предсрочните
Коментари Харесай

Предсрочните избори в Австрия ще са през септември

Австрийският президент Александър Ван дер Белен разгласи, че желае предварителните избори в страната да се проведат през септември. Изявлението му пристигна след диалог с канцлера Себастиан Курц.
„ Моето желание за предварителни избори е септември, в случай че е допустимо началото на септември “, сподели пред кореспонденти президентът.
По-рано той съобщи, че единствено избори ще възвърнат доверието в институциите в страната. Стотици излязоха на митинг в събота, откакто избухна корупционен скандал с вицепремиера на странта. Аферата " Ибиса " докара до оставката на вицеканцлера Хайнц-Кристиан Щрахе, а министър председателят Курц се разгласи за предварителни избори.
В петък немските Der Spiegel и Sueddeutsche Zeitung разгласиха скрити камери на срещата, провела се в първокласна вила в Ибиса. В тях се вижда по какъв начин вицеканцлерът Хайнц-Кристиан Щрахе дава обещание спечелването на публични поръчки в подмяна на помощ за акцията си на привиден съветски олигарх няколко месеца преди парламентарните избори в Австрия през 2017 година
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР