Австрийският премиер Себастиан Курц свика предсрочни избори след краха на

...
Австрийският премиер Себастиан Курц свика предсрочни избори след краха на
Коментари Харесай

Австрия отива на предсрочни избори след гръмкия скандал с Партията на свободата

Австрийският министър председател Себастиан Курц свика предварителни избори след краха на неговото съдружно държавно управление поради корупционния скандал с вицеканцлера Хайнц-Кристиан Щрахе, водач на крайнодясната Партия на свободата, съдружен сътрудник в ръководството. Преди ден той бе изобличен от видео, в което се вижда по какъв начин той се договоря с мнима племенница на съветски олигарх, която му дава обещание дарения за неговата партия, а в подмяна желае поддръжка за съветски планове в Австрия в пътното строителство и медиите.

Австрийският президент Александър Ван дер Белен предложи в неделя предварителните парламентарни избори да се състоят през септември.

" Предлагам нови избори през септември, по опция при започване на месец септември ", съобщи президентът след среща с канцлера Себастиан Курц.

" Основната ни задача е да възстановим доверието в нашите институции. Всеки австриец заслужава държавно управление, в което да има доверие, което да бъде уважавано в Европа и по света ", добави Ван дер Белен.

В събота вечерта Курц разгласи разпадането на обединението сред неговата Австрийска национална партия (АНП) и Партията на свободата след 18-месечно ръководство.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР