Австрийският писател Роберт Менасе ще е сред гостите на Панаира

...
Австрийският писател Роберт Менасе ще е сред гостите на Панаира
Коментари Харесай

170 български издателства участват в Панаира на книгата в НДК

Австрийският публицист Роберт Менасе ще е измежду гостите на Панаира на книгата, който се организира в НДК с присъединяване на 170 български издателства. Партньори на събитието са немскоезичните страни Германия, Австрия, Швейцария и Лихтенщайн. 46-о издание на Софийския интернационален панаир на книгата и шестия Софийски интернационален книжовен фестивал бяха открити през днешния ден и ще продължат до 16 декември в това число.

Общо 160 литературни събития ще се проведат през шестте дни на 46-ия Софийски интернационален панаир на книгата и шестия Софийски интернационален книжовен фестивал. Сред акцентите на немския щанд е инсталацията за виртуална действителност. За нея споделя Велизара Добрева от асоциация „ Българска книга “: Читателите могат да се потопят в прословутото произведение на Кафка " Метаморфоза " и да преживеят посредством средствата на актуалната технология - виртуалната действителност, това, което са претърпели с този воин, когато са чели Кафка "

Сред първите гости на панаира на книгата е Елена Костова. Тя избра книга за внучките си, на които е предала любовта си към четенето: " Обичам книгите и доста се веселя, че има пролетен и есенен панаир. Имам предложение от децата си за електронен читател, само че не! Аз обичам миризмата на книгата, да си я пипна, да си я гушна, от друго време съм ".

Дафина Бошнакова е екскурзовод и си потегли от панаира с книга за по-слабо известните забележителности в крайдунавските низини. Беше пристигнала с едногодишния си наследник: " Вече би трябвало да започваме и с него да четем книжки, въпреки че към този момент единствено картинките го вълнуват ".

Стефан Стайков посещава постоянно панаирите на книгата. От дребен обича книгите, не стопира да чете и през днешния ден: " Радвам се, че в последното време сякаш младите се обърнаха повече към книгата, тъй като е обикновено да са повече пред компютъра, само че има и хора за книгата постоянно ".

46-то издание на Софийския интернационален панаир на книгата и шестия Софийски интернационален книжовен фестивал ще продължат до неделя, 16 декември. Могат да бъдат посетени във времето от 10 до 20 ч. в НДК.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР