Австрийският опозиционен водач и бивш канцлер Кристиан Керн съобщи вчера,

...
Австрийският опозиционен водач и бивш канцлер Кристиан Керн съобщи вчера,
Коментари Харесай

Бившият австрийски канцлер Керн се кандидатира за евродепутат

Австрийският опозиционен лидер и някогашен канцлер Кристиан Керн заяви през вчерашния ден, че ще взе участие като главен претендент на своята социалдемократическа партия в изборите за Европейския парламент следващата година с вяра да се сътвори солидна противотежест на набиращите известност националистически сили, съобщи Ройтерс.

Петдесет и две годишният Керн, чиято партия изгуби властта предходната година, е прочут със мощно проевропейските си позиции.

"Виждаме, че концепцията за демократична, свободомислеща народна власт е подложена на тестване от хора като Орбан, Качински, Щрахе и Салвини ", сподели пред публицисти политикът, имайки поради унгарския министър председател, водача на полската ръководеща партия "Право и правдивост ", австрийския крайнодесен вицеканцлер и италианския вицепремиер.

"Най-важното предизвикателство пред нас, социалдемократите, е да подсигуряваме, че наследството на Европа ще бъде съхранено ", акцентира Керн в късото си изказване.

Бившият канцлер сподели, че най-късно през май следващата година ще се отдръпна от управителния пост в партията, с цел да се концентрира напълно върху новата си задача. Засега не е ясно кой ще го размени отпред на групировката.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР