Австрийският министър на здравеопазването Рудолф Аншобер отправи призив към обществото

...
Австрийският министър на здравеопазването Рудолф Аншобер отправи призив към обществото
Коментари Харесай

Лечението с кръвната плазма дава добри резултати в Австрия

Австрийският министър на опазването на здравето Рудолф Аншобер насочи апел към обществото да подарява кръв, която да се употребява в битката против ковид. На конференция в четвъртък той съобщи, представен от Българска телеграфна агенция, че изключително значима за опазването на здравето е кръвната плазма, получена от оздравели от Covid-19 пациенти, по тази причина молбата е към всички, които са оздравели, да създадат този честен жест, който евентуално ще избави човешки живот.

Антителата, добити от такава плазма, са изключително значими за лекуване на тежкоболни от ковид пациенти. Освен това се правят научни разработки за приемане на ваксина против пандемията, добита от тези антитела.

Желаещите донори могат да се обаждат на дежурна телефонна линия на австрийския Червен кръст. След малко изявление с тях експерт дефинира дали са подобаващи и в случай че е по този начин, се назначава час, в който могат да вземат участие в акцията. По данни, изнесени на конференцията, към този момент са се явили доброволци, само че положителните резултати от лекуването на изключително тежките случаи е обнадеждаващо и желанието на експертите е методът да се ползва по-широко.

От университетската клиника в Грац е даден образец за оздравял пациент, изписан от болничното заведение след петседмично лекуване с кръвна плазма. Терапията е подобрила положението и на мъж с вродена слаба имунна система, който е бил в изключително тежко положение, а в това време се намира в обикновено лечебно поделение. Съобщава се за още два случая на пациенти със слаба имунна система, подложени на терапия с кръвна плазма, които към този момент са оздравели. Не е ясно дали лечението е използвана за всички инфектирани. В момента се ползва общо на 20 заболели.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР