Австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер заяви, че трябва

...
Австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер заяви, че трябва
Коментари Харесай

Герхард Карнер: България и Румъния трябва да приемат бежанци, особено от Афганистан и Сирия

Австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер съобщи, че би трябвало да има " забележим прогрес в региона на отбраната на външните граници на Европейски Съюз, с цел да се стигне до приемането на България и Румъния във въздушния Шенген, заяви БНР.

" Въздушният Шенген ще бъде въведен, когато нужните условия са изпълнени и твърдо открити. Това значи, че разполагането на военни по външните граници на Европейски Съюз ще бъде доста увеличено, изключително в България, в Турция, само че също в Румъния и Сърбия, а сухопътните граници ще продължат да се управляват, изключително сред Румъния и България. И тези две страни би трябвало да одобряват бежанци, изключително от Афганистан и Сирия - това са ясните условия и позицията, по която се договорихме, в това число трите страни. Комисията и председателството би трябвало да работят въз основа на тази позиция, която е от първостепенна значимост за предпоставките за Въздушния Шенген ", уточни Карнер.

" Искам да поясня още един път какво значи въздушен Шенген? Означава влизане през летищата. За нас това не е проблем, тъй като трафикантите не работят през летищата ", добави той.

Вчера управляващите в София и Букурещ оповестиха постигането на политическо съглашение с Виена за разширението на Шенгенското пространство по въздух и море през март следващата година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР