Австрийският министър на транспорта Норберт Хофер бе избран за председател

...
Австрийският министър на транспорта Норберт Хофер бе избран за председател
Коментари Харесай

Австрийският транспортен министър оглавява Партията на свободата след оставката на лидера й

Австрийският министър на превоза Норберт Хофер бе определен за ръководител на крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС) след оставката на досегашния й водач и вицеканцлер Ханс-Кристиан Щрахе, предадоха Франс прес и ТАСС.

Ръководството на партията единомислещо назначи министъра на превоза и някогашен претендент за федерален президент Норберт Хофер за нов ръководител на АПС, гласи декларация на партията.

Щрахе бе очернен от скандално скрито снимано видео, на което вицеканцлерът Хайнц-Кристиан Щрахе и лидерът на парламентарната група и заместник-кмет на Виена Йохан Гуденус беседват с жена, говореща съветски и показана като племенница на съветски олигарх, за партийни субсидии и гаранции за покупко-продажби в подмяна.

След оставката на Щрахе ръководещата коалиция сред Австрийската национална партия на канцлера Себастиан Курц и АПС се разпадна и президентът Александър Ван дер Белен предложи предварителни парламентарни избори да се състоят през септември.

"Това е краят на един политически план. Той бе опит да се откри нов метод към изпаднала в невъзможност политическа система с изчерпана, само че неизменима коалиция от консерватори и социалдемократи ", написа през днешния ден за политическия трус в Австрия немският вестник "Велт ", представен от ДПА.

"Това бе опит да се опитомят десните популисти, които заплашваха, че ще станат най-силната партия в Австрия, и да се въвлекат в развой на промени, който за 516 дни реализира повече от другите обединения отпред с канцлерката Меркел за години наред. За по-малките партии в Австрия, като Зелените и либералите от Неос, тези събития би трябвало да трансфорат в тласък. Както и за социалдемократите. Сега те би трябвало да предложат привлекателни хрумвания по какъв начин да бъде реформирана Австрия - да вземем за пример по-отворен пазар, повече благоприятни условия, повече богатство. Не бива да се надценяват последствията от края на австрийския опит за Европа. Всяка страна би трябвало да извърви своя път, тъй че да няма място за изключване, шовинизъм и нелиберални трендове. А това не може да се каже за множеството европейски страни. Европа е в несигурна обстановка и не е ясно какво следва ", прибавя "Велт ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР