Австрийският консервативен лидер Себастиан Курц не изключва нова коалиция с

...
Австрийският консервативен лидер Себастиан Курц не изключва нова коалиция с
Коментари Харесай

Себастиан Курц e готов за нова коалиция с Партията на свободата в Австрия

Австрийският закостенял водач Себастиан Курц не изключва нова коалиция с крайната десница, в случай че завоюва втори канцлерски мандат. Той обаче съобщи през вчерашния ден, че няма да разреши на крайнодесните да управляват още веднъж министерството на вътрешните работи, съобщи ДПА.

Курц приготвя акцията си за парламентарните избори на 29 септември, откакто съдружният му кабинет падна от власт през май поради съмнения в корупция към вицеканцлера Хайнц-Кристиан Щрахе от крайнодясната Австрийска партия на свободата.

„ Не изключвам никакъв вид за коалиция ", сподели Курц в ефира на публичното радио ОРФ.

Политикът, който води с огромна преднина в социологическите изследвания, посочи, че желае вътрешното министерство да бъде ръководено от неговата Австрийска национална партия в идващото държавно управление.

„ Ако управлявам още веднъж държавно управление и в случай че то е още веднъж с Австрийската партия на свободата, тогава, от моя позиция, Херберт Кикъл не може да стане министър ", сподели Курц, представен от Ройтерс.

Това изказване на Курц може да затрудни съставянето на нов кабинет сред досегашните съдружни сътрудници, защото крайнодесните се гордееха, че управляват министерството, което дава отговор за миграцията и сигурността, означи ДПА.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР