Австрийският консервативен лидер Себастиан Курц изрази увереност, че ще постигне

...
Австрийският консервативен лидер Себастиан Курц изрази увереност, че ще постигне
Коментари Харесай

Себастиан Курц убеден в постигането на коалиционно споразумение със Зелените през януари

Австрийският закостенял водач Себастиан Курц изрази убеденост, че ще реализира съдружно съглашение със Зелените през януари, откакто партията му завоюва изборите преди повече от три месеца, само че не съумя да получи болшинство, съобщи Ройтерс.

``
реклама

Австрийска национална партия (АНП) на Курц завоюва 37,5 % от гласовете на изборите на 29 септември, което значи, че има потребност от съдружен сътрудник за болшинство в долната камара. 

Оттогава договарянията със Зелените лишават повече време, в сравнение с за съставянето на последната коалиция на Курц с извънредно дясната Австрийска партия на свободата през 2017 година. И двете партии показват, че към момента имат много разлики, а Зелените декларират, че не бързат.

Искам да съм завършил до началото на януари, сподели Курц пред неделното издание на в. " Кронен цайтунг ".

Вестник " Курир ", който е от същата медийна група, цитира думите на Курц: " Ще има държавно управление през януари ".

Според " Курир " окончателното съдружно съглашение ще бъде показано на обществеността сред 7 януари и 11 януари най-късно, а " Кронен цайтунг " отбелязва, че в случай че всичко мине по проект, новото държавно управление ще постави клетва в средата на януари. И двете издания показват Курц като източник. Досега няма доста детайлности по договарянията.

Един от целите на Зелените е поправяне на налозите, с цел да отразяват по-добре по какъв начин някои артикули се отразяват на околната среда, като да вземем за пример преустановяване на преференциалното отношение към дизела.

" Курир " отбелязва, че една самодейност, по която евентуално е реализирано единодушие, е вредящите на околната среда излъчвания да станат по-скъпи, само че пътуващите, които нямат опция да употребяват публичен превоз вместо колите си, ще получават някакъв тип отплата.

По време на акцията си Курц съобщи, че ограниченията за понижаване на въглеродните излъчвания не би трябвало да бъдат за сметка на елементарните жители, които карат до местоработата си.

" Курир " отбелязва, че партиите са се споразумели публичният превоз да поевтинее, а " огромно количество пари " ще бъде вложено в железопътната мрежа - в страна, където публичният превоз към този момент е относително ефикасен и на ниска цена.

Същевременно Курц е показал пред двете издания, че ще се стреми към уравновесен бюджет и също тъй че резервира твърдата си линия към имиграцията. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Пет
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР