Австрийският канцлер Себастиян Курц апелира да не се допускат корабите,

...
Австрийският канцлер Себастиян Курц апелира да не се допускат корабите,
Коментари Харесай

Курц: Корабите с мигранти не трябва да стигат до Европа

Австрийският канцлер Себастиян Курц моли да не се позволяват корабите, пренасящи мигранти от Африка, да стигат до Европа, предава скопският ефирен канал „ Телма “.
И до момента в който италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини се закани да връща мигрантите непосредствено в Либия, в случай че другите страни-членки на Европейския съюз не желаят да ги одобряват, Курц уточни, че на идващите от Африка кораби не би трябвало да се дава въобще да влизат в териториалните води на страните от Съюза.
След телефонен диалог с премиера на Малта Джоузеф Мускат, Курц разгласи, че има единодушие да се неправи невероятно за корабите, пренасящи мигранти, да стигат до Европа.
„ Тези кораби би трябвало да се стопират на външната граница на Европейски Съюз и мигрантите да бъдат връщани в страната, от която произлизат или в сигурна трета страна на африканския континент “, отсече той.
По думите на австрийския канцлер, той и неговия малтийски сътрудник споделят същото мнение, че всеки транспортен съд може да влиза в Европейски Съюз. Другите страни-членки, съгласно него, не би трябвало да разрешават на плавателни съдове от Африка да дебаркират в европейски пристанища.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР