Австрийският канцлер Себастиан Курц заяви вчера на колегите си от

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц заяви вчера на колегите си от
Коментари Харесай

Австрия е против европари да се ползват в подкрепа на проекти за ядрена енергия

Австрийският канцлер Себастиан Курц съобщи през вчерашния ден на сътрудниците си от четирите централноевропейски страни, че Австрия не е подготвена да одобри техни нуклеарни енергийни планове да се финансират от Европейски Съюз, съобщи " Асошиейтед прес ".

След среща с министър председателите на Чехия, Унгария, Полша и Словакия в Прага Курц сподели: " Важно е за Австрия да поддържа възобновими запаси, само че не нуклеарната енергетика. "

Курц, чиято страна реши преди години да бъде свободна от нуклеарна сила, уточни, че да се употребяват пари по нуклеарни планове от плануваната стратегия за " зелени " вложения, чиято стойност е 1 трилион евро, ще бъде стъпка в неверната посока.

Курц е на първото си посещаване в чужбина, откакто постави клетва като канцлер на Австрия по-рано този месец, оглавявайки коалиция на Австрийската национална партия и партия " Зелените ".

Чехия, Словакия и Унгария са мощно подвластни от нуклеарната сила и работят върху разширението на нуклеарните си стратегии, с цел да понижат нездравословните си излъчвания, а Австрия е срещу подобен метод. Полша е извънредно подвластна от въглищата.

Ядрената сила играе значима роля за Словакия, съобщи словашкият министър председател Петер Пелегрини. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР