Австрийският канцлер Себастиан Курц ще бъде изправен пред вот на

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц ще бъде изправен пред вот на
Коментари Харесай

Австрийският канцлер се изправя пред вот на недоверие след скандала с корупция

Австрийският канцлер Себастиан Курц ще бъде изправен пред избор на съмнение в Народното събрание след скандал , поставил завършек на обединението му с крайнодясна партия, съобщи ръководителят на долната камара на Народното събрание.
 
" Парламентът ще организира особено съвещание в понеделник, 27 май ", съобщи Волфганг Соботка пред кореспонденти, представен от Агенция Франс Прес.

 
По-рано австрийската Партия на свободата (FPOe) в лицето на нейния водач Кикъл съобщи, че ще поддържа избор на съмнение към канцлера Кур ц. Бившият министър на вътрешните работи Херберт Кикъл съобщи, че в случай че се гласоподава избор на съмнение, FPOe ще отдръпна поддръжката си за Курц.
 

Коалицията сред Австрийската национална партия на Курц и FPOe се разпадна, с лед като в петък медиите демонстрираха видеозапис, изработен по време на среща през 2017 година в Ибиса, Испания, в които вицеканцлерът Щрахе предлага държавни контракти в подмяна на помощ за акцията от подправен съветски покровител във вила на курортния остров. На други фрагменти Щрахе наподобява загатва, че политическите дарения могат да избегнат юридически надзор. По-късно политикът съобщи, че дамата е рускоговоряща латвийска гражданка, добавяйки, че целият диалог е капан.

-->
 
Междувременно австрийският президент Александър Ван дер Беллен прикани за предварителни парламентарни избори при започване на септември, с цел да се избегне рецесия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР