Австрийският канцлер Себастиан Курц се срещна днес с френския президент

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц се срещна днес с френския президент
Коментари Харесай

Австрийският канцлер и френският президент не искат твърд Брекзит

Австрийският канцлер Себастиан Курц се срещна през днешния ден с френския президент Еманюел Макрон в Париж, съобщи Франс прес.

Курц акцентира, че страните членки на Европейски Съюз би трябвало да създадат всичко по силите си, с цел да бъде избегнат " корав Брекзит ". " Необходимо е да реализираме съглашение, а също по този начин и да не бъдат нарушени по никакъв метод разпоредбите на Европейския съюз ", съобщи Макрон, представен от Ройтерс.

На срещата си двамата водачи разискаха настоящи въпроси на европейската политика като промяната на авторското право и Брекзит.

" И двамата сме удовлетворени, че бе маркиран прогрес по въпроса с облагането на интернет колосите на срещата на финансовите министри във Виена предходната седмица. Надявам се, че ще реализираме тази цел до края на годината ", съобщи Курц в Елисейския замък.

" Мисля, че в действителност е допустимо да достигнем до решение по този въпрос в границите на това шестмесечие ", означи Макрон.

Френският президент уточни още, че направеният от Европейската комисия текст за облагането на интернет колосите е " нещо хубаво за действието на европейския дигитален пазар ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР