Австрийският канцлер Себастиан Курц се обяви против изгонването на партията

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц се обяви против изгонването на партията
Коментари Харесай

Себастиан Курц удари рамо на Виктор Орбан

Австрийският канцлер Себастиан Курц се разгласи срещу изгонването на партията “Фидес ” на унгарския министър председател Виктор Орбан от редиците на Европейската национална партия (ЕНП). Изказването му пристигна в оповестено през днешния ден изявление за “Франкфуртер алгемайне цайтунг ” и в самобитен отговор на думите на шефа на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер, че Орбан “вече няма място в ЕНП ”. Паневропейският алианс е най-големият в Европейски Съюз и включва Народната партия на Курц, Християнсоциалната национална партия на Юнкер, “Фидес ” и християндемократите на немската канцлерка Ангела Меркел.

Според Курц държавни партии от Централна и Източна Европа не трябва да бъдат изтласквани от обичайните партии в Европейски Съюз. “Вместо това можем да упражним неофициално въздействие, когато това е належащо ”, уточни австрийският канцлер.

Спекулациите за изгонването на “Фидес ” от ЕНП идват, откакто Европарламентът одобри предишния месец предложение за резолюция, в което се споделя, че в Унгария има сериозен риск от нарушаване на полезностите на Европейски Съюз. Евродепутатите от партията на Курц поддържаха текста.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР