Австрийският канцлер Себастиан Курц приветства изготвения проект за споразумение за

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц приветства изготвения проект за споразумение за
Коментари Харесай

Австрия и Франция подкрепят проекта за споразумение за Брекзит

Австрийският канцлер Себастиан Курц приветства направения план за съглашение за Брекзит и съобщи, че идната седмица може да бъде извършена среща на министрите от останалите 27 страни членки на Европейския съюз, съобщи Асошиейтед прес.

Курц, чиято страна е ротационен ръководител на Съвета на Европейския съюз, сподели през днешния ден пред публицисти във Виена, че в договарянията с Англия е реализиран добър резултат, съобщи Българска телеграфна агенция.

Австрийският канцлер означи, че е разговарял с основния договарящ на Европейски Съюз по Брекзит Мишел Барние и с английски чиновници и че би желал да им насочи откровените си поздравления за постигнатия по време на договарянията триумф.

Себастиан Курц уточни, че в случай че бъде реализирано дефинитивно съглашение за Брекзит, идващия понеделник може да бъде планувана среща на страните членки на Европейски Съюз на равнище министри, а по-късно да се срещнат и държавните глави и държавни ръководители.

Франция също изрази утвърждението си за формирания план за съглашение.

Говорителят на френското държавно управление Бенжамен Гриво съобщи, че постигнатото за плана единодушие е въодушевяващ знак, само че че също по този начин този план би трябвало да бъде подложен на деликатен разбор.

В същото време във Англия през днешния ден стартира решаващото съвещание на английското държавно управление по въпроса за проектоспоразумението, съобщи Франс прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР