Австрийският канцлер Себастиан Курц осъди днес Турция за опитите ѝ

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц осъди днес Турция за опитите ѝ
Коментари Харесай

Курц осъди Турция за опитите да изнудва ЕС

Австрийският канцлер Себастиан Курц осъди през днешния ден Турция за опитите ѝ да изнудва Европейски Съюз с отварянето на границите си за хиляди бежанци, които се стремят да доближат Европа, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Това е офанзива от Турция против Евросъюза и Гърция. Хората се употребяват за напън над Европа “, съобщи Курц пред кореспонденти.

Според него актуалната обстановка е тест дали Европейски Съюз може да пази външните си граници.

Турция даде зелена светлина на бежанци и мигранти на своя територия, доста от тях разселени сирийци, да отидат в Европейски Съюз в нарушаване със съглашението с Брюксел от 2016 година

Курц упрекна турския президент Реджеп Ердоган, че е подмамил хората с „ подправени обещания “ и ги е транспортирал до гръцката граница, употребявайки ги като „ оръжие “ за напън над Европейски Съюз.

„ Ако външните граници на Европа не работят, Европа без вътрешни граници е история “, предизвести канцлерът и настоя за общи старания за недопускане на обстановката от 2015 година

В понеделник немската канцлерка Ангела Меркел дефинира дейностите на Анкара като „ неприемливи “, а еврокомисарят Маргаритис Схинас разгласи, че никой не може да изнудва или сплашва Европейски Съюз.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР