Австрийският канцлер Себастиан Курц огласи публично условията от името на

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц огласи публично условията от името на
Коментари Харесай

Австрия постави условията си за възстановителия фонд на ЕС

Австрийският канцлер Себастиан Курц огласи обществено изискванията от името на държавното управление, против които Австрия би дала утвърждение за проекта на Европейски Съюз за възобновяване след пандемията, съобщи ДПА. Условията повтарят доста от настояванията на така наречен спестовна четворка (Нидерландия, Австрия, Дания и Швеция).
" Ако към този момент харчим доста държавни пари, то тогава би трябвало най-малко да подсигуряваме, че те се вливат в верните браншове ", сподели Курц пред неделното издание на в. " Франкфуртер алгемайне ".
" Най-вече това са повече изследователска и развойна активност, ориентирани към цифрова инфраструктура, в това число при софтуерния преход, нужен за по-добра отбрана на климата ", посочи австрийският водач.
В края на седмицата, на 17 и 18 юли ще се организира среща на върха на Европейски Съюз, на която се разпореждат огромни очаквания да бъде реализирано съглашение по оферти от Европейската комисия оздравителен проект за 750 милиарда евро, включващ 500 милиарда евро грантове и 250 милиарда евро заеми, които да оказват помощ на европейските страни да възстановят стопанските системи си, напомня Българска телеграфна агенция.
Австрия избира да се дават заеми вместо грантове, както и отпущането на парите да бъде обвързвано със обвързване за стопански промени.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР