Австрийският канцлер Себастиан Курц може да бъде свален от власт

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц може да бъде свален от власт
Коментари Харесай

Себастиан Курц е пред исторически прецедент

Австрийският канцлер Себастиан Курц може да бъде свален от власт до няколко дни, като опозиционните сили се готвят за парламентарен спор, написа английският вестник "Таймс ".

На фона на разразилия се скандал, който разцепи ръководещата коалиция в Австрия Курц може да стане първият водач в австрийската история, отхвърлен от служба с избор на съмнение, отбелязва вестникът.

Съдбата на Курц ще бъде решена от метода, по който гласоподават две от главните партии в Народното събрание, написа "Дейли телеграф ". Основната опозиционна мощ, Австрийската социалдемократическа партия, към момента не е оповестила по какъв начин ще гласоподава (при вота на съмнение против Курц), а Австрийската партия на свободата в понеделник отдръпна първичните си закани да гласоподава против държавното управление.

Не е ясно дали Австрийската партия на свободата ще гласоподава против Курц, само че скорошните изказвания на някогашния министър на вътрешните работи Херберт Кикъл не основават огромни очаквания за канцлера, написа американският ежедневник "Ню Йорк таймс ", цитирайки думите на Кикъл, че тези, които демонстрират съмнение, получават съмнение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР